Як підживитися енергією при скиданні ваги

Восени ми більше втомлюємося, ніж в теплу пору року. Які продукти допомагають швидше зняти втому? Як підживитися енергією?

Хороше харчування - це не тільки та їжа, яка забезпечує ситість. Крім цього правильний підбір продуктів може дати заряд енергії, підвищуючи якість життя. Якщо їжа не знімає втому і не додає вам сил, значить, ви їсте неправильні продукти. Адже втома - це не просто почуття дискомфорту, яке можна проігнорувати. Вона може стати хронічною і збільшує ризик розвитку різних захворювань.

Але вихід є: існують продукти, які багаті поживними речовинами, легко перетравлюються і дають необхідну енергію організму. В цій статті ви дізнаєтеся про те, як підживитися енергією завдяки десяти продуктам, які допоможуть ефективно подолати втому.

1. Вівсянка
Вівсянка містить магній, білок, фосфор і вітамін В1 (тіамін) - поживні речовини, які впливають на рівень енергії. Ці речовини роблять вівсянку ідеальною їжею для боротьби з втомою. Обов'язково включайте вівсянку в свій сніданок. Для того, щоб цю страву зробити більш поживною, додайте жменю горіхів або насіння.

2. Йогурт
Популярний і улюблений багатьма йогурт дуже корисний. Це дуже легкий продукт, він чудово засвоюється. Недавні дослідження показали, що речовини, що містяться в йогурті, допомагають боротися з синдромом хронічної втоми. У ньому містяться корисні бактерії, які допомагають підтримувати здорову мікрофлору кишечника і перетравлювати їжу.
Але головне, вони підвищують рівень триптофану - амінокислоти, завдяки якій в мозку виробляється серотонін, що допомагає боротися з втомою. Нежирний і без добавок йогурт на початку дня - прекрасне рішення!

3. Шпинат
Шпинат містить важливий елемент - залізо, яке необхідне для утворення гемоглобіну і перенесення кисню. Також залізо бере участь у виробленні енергії, а дефіцит заліза відповідно викликає швидку стомлюваність.
Для виробництва енергії і правильного травлення також необхідний магній, що міститься в шпинаті. Брак магнію веде до депресії, судом, безсонні і втрати апетиту. У шпинаті є ще один важливий елемент для боротьби з втомою - калій. Дефіцит калію призводить до м'язової слабкості.
Ви можете додавати свіжий шпинат в салати, супи, рагу, соуси та інші страви.

4. Горіхи і насіння
Горіхи і насіння також є хорошими джерелами магнію. Амінокислота триптофан в цих продуктах сприяє здоровому сну. Також вони забезпечують надходження в організм магнію, який допомагає впоратися з втомою м'язів. Але крім того, в них маса білка, що наповнює наше тіло енергією, а також вони багаті білком і омега-3 жирними кислотами, які є чудовими джерелами енергії. Також вони допомагають підвищити настрій і перемогти емоційну виснаженість.

5. Квасоля
Квасоля, за рахунок клітковини , що міститься в ній, покращує роботу травної системи і як щітка виводить токсини з організму. Це допомагає людині зберігати бадьорість. У квасолі є марганець і мідь, які необхідні для роботи мітохондрій - фабрик по виробництву енергії в організмі. Магній і калій в складі квасолі стимулюють кровообіг, а вітамін В1 (тіамін) бере участь у виробленні енергії. Квасоля містить залізо, що підтримує імунну систему, тим самим допомагаючи боротися з втомою.
Порада: додавайте квасолю в салати, використовуйте як закуску або гарнір.

6. Свіжа скумбрія
Вітамін В12, який міститься в скумбрії, необхідний для продукції кров'яних клітин, які переносять кисень. Якщо цього вітаміну в організмі мало, виникає мегалобластична анемія. Якщо рівень вітаміну В12 в нормі, кисню в тканинах буде досить, і ми будемо сповнені енергії. Тільки скумбрія повинна бути не солона, не в'ялена і не копчена.

7. Гранат
Містить: вітаміни А, В, С, Е, Р, кальцій, магній, калій, марганець, кобальт. Користь: наповнює енергією, підвищує опірність різним інфекціям, збуджує апетит. Норма в день: 1 склянка гранатного соку або з'їсти половинку граната.

8. Пшеничні пророщені зерна
Містять вітаміни Е, групи В, залізо, кальцій, фосфор, магній. Користь: джерело енергії, допомагає виробляти лецитин, який живить нервову систему. Норма в день: 100 г, можна додавати паростки пророщеної пшениці в салати.

9. Куряча грудка
Куряче м'ясо - джерело заліза. Куряча грудка багата залізом. Цей елемент бере участь у синтезі гемоглобіну, який переносить кисень до органів і тканин. Якщо заліза в нашому організмі достатньо, ми активні. Якщо недолік - ми страждаємо від втоми.

10. Чорниця
Чорниця покращує мозковий кровообіг. Бажано їсти її в свіжому вигляді. Але зійдуть і заморожені ягідки у смачному смузі (суміші ягід і, наприклад, йогурту).