Японська дієта

Японська дієта для схуднення підкуповує нас однією своєю назвою! Частково завдяки популярності японських мультфільмів і кіно, в нашій уяві японська жінка - це безумовний синонім стрункості і витонченості. Дієта недорого обходиться, триває всього два тижні, і, головне, дає гарантований результат, який до того ж зберігається надовго. Але для того, щоб стати прекрасною гейшею, необхідно проявити воістину самурайську витривалість!

Основна речовина в японській дієті - білок, що отримується з курячими яйцями куркою, яловичиною, рибою і молочними продуктами. Вуглеводи представлені в сухариках і деяких Основна речовина в японській дієті - білок, що отримується з курячими яйцями, з дозволених овочів, жири - в оливковій олії, яку дозволяється використовувати для приготування страв,та заправки салатів,також в складі м'яса та риби.

Клітковина в достатку міститься в овочах і фруктах, кількість циx фруктів в деякі дні дієти навіть не регулюється, тому шлунок, швидше за все, буде добре справлятися зі своєю роботою. Кава і зелений чай не тільки дозволяють підбадьоритися, але і містять корисні для здоров'я антиоксиданти (тому важливо вибирати чай і каву високої якості, обов'язково натуральні, без ароматизаторів і добавок).

Як можна відзначити, всі основні поживні речовини в японській дієті є в наявності, хоча і з серйозними обмеженнями по складу і кількості. Тому дієту не можна назвати збалансованою і слідувати їй більше двох тижнів небезпечно для здоров'я.

Японська дієта на 14 днів

Японська дієта на 14 днів, меню якої є досить суворим, не допускає будь-яких змін в графіку і в раціоні. Якщо ви хочете отримати результат, необхідно точно дотримуватися розкладу.
Перший день:
Сніданок: кава без цукру і молока. Обід: 2 відварених яйця, відварена капуста з рослинною олією, і стакан томатного соку. Вечеря: 200г відвареної або смаженої риби.
Другий день:
Сніданок: шматочок житнього хліба і кава без цукру. Обід: 200г відвареної або смаженої риби з відвареною капустою і рослинною олією. Вечеря: 100 г відвареної яловичини і стакан кефіру.
Третій день:
Сніданок: шматочок житнього хліба, підсушений в тостері, або прісна галета без добавок, кава без цукру. Обід: кабачки або баклажани, смажені на рослинній олії, в будь-якій кількості. Вечеря: 200г несоленой відвареної яловичини, сира капуста на рослинній оліі і 2 відварені яйця.
Четвертий день:
Сніданок: невелика свіжа морква з соком одного лимона. Обід: 200г відвареної або смаженої риби ісклянка томатного соку. Вечеря: 200г будь- якиx фруктів.
П'ятий день:
Сніданок: кава без цукру. Обід: несолона відварена курка (500г) з салатом зі свіжої капусти і моркви на рослинній олії. Вечеря: свіжа морква невеликого розміру і 2 відварені яйця.
Шостий день:
Сніданок: зелений чай. Обід: 200г несоленой відвареної яловичини. Вечеря: 200г фруктів,або200г відвареної або смаженої риби або 2 яйця зі свіжої морквою на олії або відварена яловичина.
Сьомий день:
Сніданок: невелика свіжа морква з соком одного лимону. Обід: 200г смаженої риби і склянку томатного соку. Вечеря: 200г будь-яких фруктів.  Восьмий день:
Сніданок: середня морквина з лимонним соком. Обід: 200г вареної або смаженої риби і склянку томатного соку. Вечеря: 200 г будь-яких фруктів. стакан кефіру.
Дев'ятий день:
Сніданок: кава без цукру. Обід: 50г сиру, 3 невеликих морквини на рослинній олії і 1 відварене яйце.Вeчeря:200 гр. будь-якиx фруктів.
Десятий день:
Сніданок: кава без цукру і шматочок житнього хліба. Обід: кабачки або баклажани, смажені на рослинній олії, в будь-якій кількості. Вечеря: 200г відвареної яловичини без солі, свіжа капуста на рослинній оліі. Вечеря: 200г будь-яких фруктів.
Одинадцятий день:
Сніданок: кава без цукру і шматочок житнього хліба. Обід: 200г відвареної або смаженої риби зі свіжою капустою на рослинному маслі. Вечеря: 100 г вареної несолоної яловичини і стакан кефіру  
Дванадцятий день:
Сніданок: кава без цукру. Обід: 2 варених яйця, варена капуста на рослинній оліі  і стакан томатного соку. Вечеря: 200г відвареної або смаженої риби на рослинній олії.
Триадцятий день:
Сніданок: кава без цукру. Обід: відварна або смажена риба (200 гр), свіжа капуста з оливковою олією..Вчеря:200 гр відварноі яловичини,стакан кефіру.
Чотирадцятий день:
Сніданок: невелика свіжа морква з соком одного лимону. Обід: 200г відвареної або смаженої риби і склянка томатного соку.Вечеря:200г.будь-яких.фруктів.

Думка дієтологів полягає в тому, що ця японська дієта для схуднення - одна з найбільш «довгограючих», і отриманий на ній результат може зберігатися до трьох років. Але, зрозуміло, мрія залишиться недосяжною, якщо після виходу з дієти ви почнете об'їдатися.

Японська дієта на 7 днів

Є менш «довгограюча»  японська дієта, що  розраxована лише на тиждень:
День перший: на сніданок - чорна кава; на обід - два яйця, зварених круто, салат зі свіжої капусти з рослинним маслом і свіжий помідор; на вечерю - салат зі свіжої капусти і двісті грам вареної або смаженої риби.
День другий: на сніданок - чорна кава з сухарем; на обід - смажена або варена риба, салат зі свіжої капусти; на вечерю - двісті грам вареної яловичини і стакан нежирного кефіру.
День третій: на сніданок - чорна кава; на обід - салат з трьох варених морквин з рослинною олієюі сире яйце; на вечерю - два яблука.
День четвертий: на сніданок - чорна кава; на обід - підсмажений на рослинній олії корінь петрушки і два яблука; на вечерю - салат зі свіжої капусти з рослиною олією, два яйця, зварених круто, двісті грам вареної яловичини.
День п'ятий: на сніданок - салат зі свіжої моркви з лимонним соком; на обід - стакан томатного соку і п'ятсот грам смаженої або вареної риби; на вечерю - двісті грам риби, салат зі свіжої капусти з рослинною олією.
День шостий: на сніданок - чорна кава; на обід - салат зі свіжої капусти і моркви і п'ятсот грам вареного курячого м'яса; на вечерю - салат із сирої моркви з олією і два яйця, зварених круто.
День сьомий: на сніданок - чорний чай; на обід - двісті грам вареної яловичини і два яблука; на вечерю - будь-який з раніше запропонованих вечерь, окрім вечері третього дня.

Японська дієта на 3 дні

Японські дієтологи розробили щє й третю, «наймеш довготривалу», дієту.
Перший день:
Сніданок: кава без цукру. Обід: салат з білокачанної капусти з рослиою олією,та помідорами, 2 яйця. Вечеря: салат з білокачанної капусти, риба запечена.
Другий день:
Сніданок: кава без цукру, 1 сухар з цільнозернового хліба. Обід: салат з білокачанної капусти, риба запечена. Вечеря: 200 г яловичини відвареної, кефір (йогурт).
Третій день:
Сніданок: чай без цукру, Обід: 200 г відвареного м'яса, фрукти, Вечеря: яблука.

Використовуючи наведені вище дієти провідних дієтологів Японіі, вже можна скласти думку про те, як потрібно харчуватися, щоб схуднути. Наприклад, замінити хліб рисом (без жирної підливи), м’ясо і ковбасу- рибою і соєю, чорний чай з цукром – зеленим і без цукру, молочні продукти виключити, а солодке замінити на десерти, аналогічні традиційним японським. До речі, традиційні десерти у них не такі солодкі, це по суті своїй желе, зефір і пастила, а також рисові колобки і цукерки на фруктовому соку. Нічого жирного або занадто приторного.